Blog Reiservaringen - reisbestemminginformatie

www.Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Tenerife - Teide Nationaal Park

Vakantiebestemming.info
Published by in Spanje · 5 mei 2017
Tags: CanarischeeilandenTenerife
Op het Canarisch eiland Tenerife ver van het toeristisch gedeelte vindt je de hoogste berg van Spanje de stratovulkaan Pico del Teide (3718m) en de tweede berg van Tenerife Pico Viejo ( 3106m ) Deze zijn gelegen in het prachtige ruige Parque Nacional del Teide dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (nr 1258) staat. Als je op Tenerife bent moet je zeker een keer naar het Nationale Park De Teide gaan om dit indrukwekkende landschap te zien.
Nationale Park De Teide - Tenerife   Nationale Park De Teide - Tenerife
Je kan hier goed wandelen in een onaards landschap wat meer lijkt afkomstig te zijn van een andere planeet zoals de maan. Je hebt er zandige vlaktes maar ook verweerde rotsen van basalt, de Caldera een komvormige krater en versteende rivieren van gestold lava waardoor je kan zien dat de vulkaan nog aktief is. Een apart landschap. Houd wel rekening dat de temperaturen lager kan zijn dan aan de kust en het weer snel kan omslaan.

De meeste toeristen komen bij de Roque de Garcia gelegen bij de Parador Canadas del Teide en het bezoekerscentrum. Dit is een opvallend gevormde rots en is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde rotsen in het park. Bij het bezoekerscentrum kan je informatie krijgen over het park en eventueel wandelroutes (pas op niet altijd voorradig) Als je gaat lopen ervaar je de rust die het vulkanische droge en vaak kale landschap uitstraalt.
Kabelbaan - Teleferico del Teide   Roque de Garcia - TenerifeMaak b.v. vanaf de Parador de Cañadas de Teide een korte wandeling richting de Pico de Teide. Hier heb je een kabelbaan naar bijna de top van de Teide - Teleferico del Teide. Wat een prachtig uitzicht heb je daar over het uitgestrekte vulkanisch landschap. Met mooi weer zie je zelfs Gran Canaria liggen. Je moet dit zeker gedaan en gezien hebben. Een iets langere wandeling is een wandeling vanaf de Parador eindigend bij restaurant / bar El Portillo. Dit is een 6 uur durende wandeling door redelijk vlak landschap met regelmatig zicht op de berg De Teide.

Je kan op verschillende manieren naar het Nationale Park. Bijvoorbeeld met de auto of een excursiereis. Maar het is ook goed te doen met de streekbus. Je kan namelijk 1 maal per dag vanuit de toeristencentra o.a. Playa De Las Americas lijn 342 of vanuit het noorden Puerto de la Cruz lijn 348 naar El Parador de Turismo - Teleférico  ( kabelbaan ) – El Portillo.

Meer informatie en foto’s op www.vakantiebestemming.infoGeen commentaren

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud