Blog Reiservaringen - reisbestemminginformatie

www.Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Sicilië - Italiaans eiland

Vakantiebestemming.info
Published by in Italie · 20 mei 2017
Tags: SiciliëItalie
Sicilië
Zeker een aanrader voor een vakantie niet al te ver weg is Sicilië - Italië. Het eiland ligt ten zuidwesten van de het Italiaanse vasteland en is per vliegtuig te bereiken vanaf Amsterdam Schiphol maar ook via andere luchthavens. De vliegtijd is zonder tussenstop circa 3 uur. Sicilië heeft 4 internationale luchthavens.
·  Catania (CTA) - Catania Aeroporto di Catania-Fontanarossa of Catania International Airport. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt Transavia.com, vanaf Eindhoven Airport vliegt Ryanair rechtstreeks naar Catania. Dit is dan wel in het zomerseizoen van april t/m oktober.
·    Palermo (PMO) - Aeroporto Internazionale Falcone Borsellino
·    Trapani (TPS) - Aeroporto di Trapani-Birgi Vincenzo Florio
·    Comiso (CIY) - Aeroporto di Comiso
Palermo - Kathedraal   Syracuse, Piazza Duomo
Tijdens een rondreis kan je veel van de cultuur zien waarbij je de erfenissen van o.a. de Noormannen, Arabieren, Grieken, Romeinen en Spanjaarden kan terugvinden.
 
Men ziet er Romeinse en Griekse erfenissen in steden als Syracuse, Palermo en Taormina. Architectuur en bouwstijlen zijn voornamelijk in te delen in drie periodes. Griekse, middeleeuwse en Barok. In de Griekse periode werden vele tempels en theaters gebouwd met vele zuilen en kapitelen in Dorische, Ionische en de Korinthische architectuur. In de Middeleeuwen bouwden men vele kerken en kathedralen met een mix van Byzantijnse, Arabische en Normandische bouwstijlen en mozaiken. In de 17de en 18e eeuw kreeg men de Siciliaans Barok bouwstijl met Spaanse invloeden en deze werd gecombineerd met decoratieve en bouwkundige elementen uit Sicilië. Bolle kerkgevel en weidse trappen zijn kenmerken van deze bouwstijl. De kathedraal van Syracuse is een voorbeeld hiervan.
Erice - Sicilie   Agrigento - SicilieNaast cultuur kun je ook naar de Etna vulkaan en als je meer vulkanische activiteiten wil zien kan je naar de Eolische eilanden naar Stromboli en Lipari - Vulcano waar je vulkanische activiteiten kan zien. Voor gedetailleerde informatie van de diverse plaatsen en bezienswaardigheden kijk op mijn website:
Geen commentaren

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud