Blog Reiservaringen - reisbestemminginformatie

www.Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Serengeti Natonaal Park

Vakantiebestemming.info
Published by in Afrika · 31 augustus 2017
Tags: Tanzania
 
Als je op safari wilt en je wilt grote hoeveelheden wild tegenkomen ga dan naar Tanzania. Serengeti National Park in het noorden is mijn favoriete Wildlifebestemming. Ik heb nog nergens zoveel wilde dieren gezien als hier tijdens onze Afrika reizen. En er is meer variatie in landschap dan je denkt.
Zebra's bij waterpoel
Ga niet net als vele kort naar de centrale uitgestrekte grasvlaktes en naar andere parken rondom. Maar blijf meerdere dagen in Serengeti en combineer verschillende gedeeltes. Daardoor zal het wel nodig zijn om een privereis te boeken. Helaas duurder maar je hebt de vrijheid om te bepalen waar je naar toe gaat en hoelang men ergens bij blijft staan. Hierdoor is de kans dat je meer en apartere dingen ziet groter.

Daardoor zie je meerdere verschillende ecosystemen. Wijzelf waren 4 hele dagen in oktober in de Serengeti om de migratie te zien van grote hoeveelheden zebra, gazelle en gnoe. Deze trekken over de uitgestrekte vlaktes rond in het ecosysteem van de Serengeti en Maasai Mara in Kenia op zoek naar verse graslanden. Deze migratie duurt een jaar en is het hele jaar te volgen.
Leeuwen op een kopje
In oktober/november zit de migratie vooral in het noorden in niet toeristisch gebied vanaf de grens van Kenia tot het centrale gedeelte Seronera. Overnachtingsmogelijkheden zijn er daar niet veel. Wij sliepen in Lobo Wildlife Lodge gelegen op een steile rotsformatie. Het omringende landschap hier is niet zo open en uitgestrekt als in de centrale gelegen savanne en bestaat uit boomsavanne, heuvelachtig terrein met vele kopjes (rotsformaties). Het is veelal begroeit met struiken en verschillende acaciastruiken waar de giraffe graag van eet. Het landschap kan afwisselend erg droog of groen zijn afhankelijk van waar regen gevallen was (kleine regentijd nov-dec)

 
Maak hele dagen gamedrives waarbij je verder het park in kan gaan en tijd hebt om bij bijzondere gebeurtenissen te blijven staan. Misschien zie je bijzondere dingen zoals wij zagen: Kill van Cheeta en Thomson Gazelle, jacht van leeuwin op zebra, parende leeuwen. Maar ook kan je vele olifanten, leeuwen, hyena's, luipaarden, grote hoeveelheden impala's, gazellesoorten,  nijlpaarden en natuurlijk verschillende vogels zoals gieren, Secretarisvogel, Kori Bustard ( zwaarste vogel die kan vliegen ) struisvogels en flamingo's tegenkomen.
Hyena Leeuwin aanval op zebra
Serengeti National Park bestaat niet alleen uit grassavanne maar ontdek ook de kopjes of rotsformaties, de meertjes met vele watervogels, de galerijbossen en de boomsavanne.

 
Op heen-terugreis vanaf Arusha kun je naar Lake Manyara of Ngorongoro - krater. Kijk voor foto's en informatie op mijn website: www.vakantiebestemming.infoGeen commentaren

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud