Blog Reiservaringen - reisbestemminginformatie

www.Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Kastelen Rijnoever – Koblenz en omgeving

Vakantiebestemming.info
Published by in Duitsland · 2 mei 2017
Tags: KastelenRijnKoblenzenomgeving
Circa 2 1/2 uur rijden van de Nederlandse grens vindt je het Oberes Mittelrheintal dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Je vindt er langs beide zijde van de Rijnoever vele kastelen en mooie oude steden met vele vakwerkhuizen en oude kerken. Deze liggen tussen Koblenz en Rüdesheim am Rhein – Bingen waarbij je via de provinciale wegen B42 en de B9 - circa 65km - aan beide zijde van de Rijn het gebied kan verkennen.

Koblenz een oude Romeinse stad is een goed startpunt. In de stad vele oude monumentale gebouwen vaak in Duitse stijl. Loop langs de Rijnboulevard en kom langs het Keurvorstelijk paleis, Pruisisch regeringsgebouw, zie aan de overzijde op 118m hoogte de grote vesting Ehrenbreitstein en eindig bij het Deutsches Eck met het keizer Wilhelm monument waar Rijn en Moezel bij elkaar komen.
Koblenz - Duitsland   Burcht Marksburg - Braubach
Bij diverse kastelen kan men een rondleiding maken. Enkele moet men zeker bezoeken. De hoogteburcht Marksburg in het stadje Braubach is er een van. Deze is nooit verwoest geweest in de 700 jaar dat deze bestaat.
 
Bij Kaub midden in de Rijn zie je Burg Pfalzgrafenstein die gebruikt is om tol te heffen. Je kan hier met een bootje naar toe.
 
Ga ook naar burcht Rheinstein bij Trechtingshausen gebouwd in de 14de eeuw als vorstelijk zomerverblijf op een steile rots. Hier zie je in neogotische gebouwen, mooie bewerkte glasramen, wand en plafondschilderingen, kanonnen en wapenuitrustingen. Verder heb je er mooi uitzicht op de Rijn.
Burg Pfalzgrafenstein - Kaub   Koblenz-Stolzenfels - Schloss Stolzenfels
In Koblenz-Stolzenfels heb je Schloss Stolzenfels op een beboste heuvel. Via een klimmend pad loop je in 15 min. ernaar toe vanaf de Rijnoever. Rond het slot een landschapspark die vrij toegankelijk is. Voor kasteeltuin en slot moet je entree betalen. Je ziet er diverse historische kamers, ridderzaal en koninginnenkamer.

Men kan met de auto maar ook in een rustig tempo met een rondvaartboot de Rijn afgaan. Men kan in vele plaatsen in en uitstappen om zo ook de diverse plaatsen met kastelen die men tegenkomt te bezoeken.
 
Tip: Ga met de boot van Koblenz tot Bacharach am Rhein. Wandel door het romantisch oud stadje omgeven door een stadsmuur uit de 14de eeuw met vele vakwerkhuizen en boven het stadje ligt Burg Stahleck. Vanaf Bacharach kan je terug naar Koblenz met de trein.
 
Men kan overnachten in Burg Stahleck en bij vesting Ehrenbreitstein. Dit zijn jeugdherbergen. Hotels bij Burcht Liebenstein bij Kamp-Bornhofen en Burcht Schönburg in de gelijknamige plaats.
 
 
Wandelroutes die uitgezet zijn o.a. Rhein Burgen Wanderweg of Rheinsteig.
 Kijk voor meer informatie en foto's op mijn pagina's van Kastelen rondom Koblenz.Geen commentaren

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud