Blog Reiservaringen - reisbestemminginformatie

www.Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

GaiaZoo Kerkrade Zuid-Limburg

Vakantiebestemming.info
Published by in Nederland · 27 augustus 2017
Tags: Dierentuin
 
In het zuidoosten van Limburg in Kerkrade ligt de dierentuin GaiaZOO. Deze is geopend in 2005 en is vernoemd naar Gaai godin van de aarde. Het is een ruim opgezette dierentuin met een prachtig aangelegd park van 25 hectare met veel groen en veel ruimte voor de ongeveer 130 verschillende soorten dieren.

 
Je kan ze tegenkomen in 4 verschillende thema gebieden n.l. Savanne, Taiga – het Noordelijk halfrond, Rainforest – regenwoud en Limburg met dieren uit de omgeving. Voor de kinderen is er het groot speelparadijs Dino ome met o.a. de Jungle Tour waar de kinderen kunnen klauteren over touwbruggen en klimtorens.
Laaglandgorilla   Stokstaart
 
In GaiaZoo kom je dieren tegen die je vaak in de dierentuin ziet zoals leeuwen, jachtluipaarden, neushoorns, giraffe en verschillende apen. Maar ook dieren die je niet vaak ziet zoals de boshond uit het Amazone-regenwoud, de veelvraat  de grootste soort van de wezelfamilie is, de muskusos van de koude toendra en de grootoorvos van de droge savanne.

 
Enkele interessante dieren en locaties
 
  • Laagland gorilla’s dit zijn de grootste mensapen ter wereld. Deze kan je zien met een groepje van 9 stuks. Er is een leider de zilverback, 3 volwassen vrouwtjes en de rest zijn jongeren. Je kan er een voedersessie meemaken waar tevens uitleg wordt gegeven over deze dieren.
  • Doodshoofdaapjes. Deze zitten in afgesloten bos waar je doorheen kan lopen. Je ziet ze springen en lopen door de bomen en touwen die er gespannen zijn. Je kan er soms erg dichtbij komen.
  • Zuid-Amerikaanse Tapirs. Er zijn een mannetje en een vrouwtje bij elkaar. Het is de bedoeling dat men voor nageslacht zorgt. Hiervoor zijn fokprogramma’s ook van andere dieren opgezet in samenwerking met de Europese Associatie van Dierentuinen en Aquaria (EAZA)
Beverrat   Doodshoofdaapje
  • Beverrat en bevers. Beide knaagdieren die in het water leven. De beverrat komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en de bever is het grootste knaagdier uit Europa en Noord-Azië.
 
 
 
 
  • Afrikaanse wilde hond. Er is een klein groepje met elke hond een eigen uniek vlekkenpatroon
  • Grijze wolven, de grootste hondachtigen ter wereld. Deze roofdieren leven hier in een kleine roedel-groep. Je loopt door een tunnel waarbij je door hun gebied loopt waar je ook enkele uilen kan zien.

  • Taiga Volière. In deze 12 meter hoge volière zie je de machtige monniksgier, de snelle dwergvalk, de bontgekleurde scharrelaar en de indrukwekkende vale gier. Deze vogels kunnen over je hoofd vliegen door de volière.
  • Amazonia volière. Vogels van uit het amazone regenwoud zoals diverse soorten parkieten, ibissen, Chachalaca’s, trompetvogels.
  • Vreemde vogel voliere. Hier vele exotische vogels die in de Nederlandse natuur weten te overleven zoals parkieten, mandarijn eenden en schildpadden.
Afrikaanse wilde hond   Cheetah - jachtluipaard
 
 
 
 
 
Als je interesse hebt voor dieren en een dagje uit wil is deze dierentuin zeker een aanrader om ernaartoe te gaan. Gemiddelde tijdsduur verblijf min. 4 uur.Geen commentaren

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud