Blog Reiservaringen - reisbestemminginformatie

www.Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Burcht Eltz - Moezel

Vakantiebestemming.info
Published by in Duitsland · 28 augustus 2017
Tags: Kastelen
Niet ver van Nederland ongeveer 2 uur rijden van Venlo vindt je de Moezelstreek. Hier ongeveer 30 kilometer van Koblenz of Cochem ligt het sprookjesachtige kasteel burcht Eltz. Het is een van de mooiste en best bewaarde burchten van Duitsland. Het ligt wat verborgen in een zijdal van de moezel in een bosrijk dal van de Elzbach in de plaats Wierschem - Rijnland-Palts.
  
Burcht Eltz is sinds 1157 de residentie van de graven van Eltz en de woonburcht heeft acht eeuwen vrijwel ongeschonden overleefd. Eind 17e eeuw spaarde Lodewijk XIV van Frankrijk de burcht en de gevolgen van een binnenbrand in 1902, zijn al lang niet meer te zien. De burcht ligt op een 70 meter hoge rots en lag op een belangrijke Romeinse handelsroute tussen rijke landerijen en hun markten. Rond zijn imposante slotplein staan acht woontorens. Elke generatie liet een eigen vleugel aanbouwen rond het oudste gedeelte: de romaanse wachttoren. Deze ingewikkeldheid geeft de burcht een buitengewoon romantisch karakter. Doordat er 500 jaar lang aan gebouwd werd ontstonden er zowel middeleeuwse als gebouwen in renaissance stijl.

 
Tijdens een rondleiding door het kasteel dat begint op een binnenplaats krijgt men een indruk van de culturele geschiedenis die wordt weerspiegeld in de architectuur van de kamers. Je ziet de Rübenach benedenzaal met een indrukwekkend plafond uit de 15e eeuw, de geschilderde kleedkamer met gotische ornamenten en figuren en de Rübenach Slaapkamer met zijn verfijnde fresco's uit 1470. Maar ook de mooie Ridderzaal, de elegante gewelfde boog van de Banner Hall, de Gravinnenkamer en uit de late middeleeuwen de Rodendorfer keuken. Dit zijn allemaal voorbeelden van de typische architectuur en de bouw van het kasteel.
  
Als je in de Moezelstreek bent kan je ook naar Cochem. Een toeristische plaats met een burcht op een heuvel. Of ga naar burcht Thurant. Beide kan men bezichtigen.  Rondom Koblenz langs de Rijn richting Rüdesheim Am Rhein liggen ook vele kastelen en mooie Duitse plaatsen. Zeker een aanrader voor een weekend weg.
Kijk voor meer informatie op mijn website:
Geen commentaren

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud